sponsor by nuffnang

Test..test...test !!!

Hahhaha.....huhuhuhu bukan syok ni, serabut kepala otak sebenarnya...ni la perkara paling aku tak suka bila blajaq ni...T. E. S. T...aku cukup tak suka bila lecturer gtau dia nak buat kuiz or test.. kalau dia dah cakap dua benda ni, minda aku mula la berpinar2 pikir...aku mesti baca buka atau dengan erti kata lain.. STUDY.. study..hard or smart.. tapi rajin ke aku sebenarnya nak study ni. penyakit M.A. L.A.S selalu datang bila aku pegang buku atau pen... mula la aku gatal nak buat benda lain... sapa leh tolong aku buang penyakit berbahaya ni..

Saat aku tulis entry ni pun sebenarnya petang ni aku ada Quiz... buku ja yang kat sebelah, tapi aku wat kerja len...update blog... kan aku dah kata tadi...aku akan buat kerja len bila pegang buku...huhuhuhu..

Minggu ni mungkin ada kuiz or test... pastu akan tetap menyusul beberapa test lag...aku kena stanby  ni.. dulu masa blaja kat UKM boleh la study rajin2 sebab masa tu otak fresh lagi... sekarang ni dah nak berkarat dah...aku kena asah bagi tajam ni..

Oh korang, please bagi kata motivasi kat aku sikit untuk aku terus berjuang memperjuangkan perjuangan ( tu dia banyaknya juang kat sini )yang belum selasai ni...


Pindah Rumah Lagi...

aku pindah rumah lagi buat kali  yang ke-3.....nampaknya dalam masa 2 tahun aku kawen ni, dah 4 bua rumah dah rumah aku duduk ( rumah sewa la wey....bukan rumah sendiri).. ni ha senarai rumah aku
1) rumah flat - kajang ( sebab aku belaja n kerja kat sana)
kemudian pindah sebab dah tak nak tengok kajang lagi setelah hampir 5 tahun duk situ...bosan dah duk tengok bas-bas ekspress ..maklum lah rumah sebelah ja ngn stesen bas tu...driver bas ng teksi leh kata aku kenal la..
2) apartment - puchong perdana
pindah sebab apartment ni leceh sikit... kereta leh parkig dalam kawasan apartment ni sebuah ja..keta aku ada dua buah..sebuah lagi kena la park kat luar, tu pun kalau balik lewat malam sikit, parking dah penuh.. kena la parking jauh....so kena la menapak....lepas tu kalau nak bawa masuk keta dalam kawasan apartment ni kena ada pas plak tu... so kalau sedara datang menjengah, kena la di soal jawab dulu ngn park guard kat pagar tu... leceh kan... sewa plak mahal. duk sini 6 bln ja...cukup la kan..
so pindah lagi ke rumah yang ke-3
3) rumah teres - taman putra perdana, puchong gak
nmapaknya keadaan rumah kami semakin baik... dari rumah flat ke apartment...seterusnya ke rumah teres... rumah teres ni double storey...cantik la. sewa pun lebih murah dari apartment sebelum ni..cuma jauh ke dalam sikit...kira jauh sikit la dari bandar... tapi aku suka...environment kat sini nyaman ja, sunyi dari kehidupan kota..jiran2 pun ok..tambah2 jiran chinese kat sebelah rumah.suka sangat bagi aku pokok bunga...kami kongsi hobi yang sama..
duk sini setahunja...dah kena pindah lagi...sebab aku sambung blaja...
4) rumah kampung - mata ayer, perlis.....
Ni la rumah kami sekarang..baru seminggu pinda...penatnya la pindah jauh2 ni...rumah pun tak berkemas lagi..sapa nak tolong aku kemas ni....

Lum tahu lagi, lepas ni aku akan pindah ke mana plak...cam kaum Nomad plak aku rasa pindah-pindah cari penempatan baru... hope lepas ni pindah rumah sendiri plak n tetap la..tak pindah2 lgi dah

Blog aku dah lama tak berupdate...jeng2

Wahh... hampir sebulan rasanya aku tak update blog ni...memandangkan aku sekarang dah sibuk kat Arau, Perlis sana....bukan busy mana pun tapi ada beberapa sebab yang memghalang aku update blog ni kat sana... antaranya... jeng2

* kat sana wireless sangat lah susah nak dapat.
* internet terlalu la slow....guna broadband pun cam membantu.
* aku tak rasa pun nak uopdate blog aku.... ( bz la konon)
* tiap malam aku tido awal.... siang aku bz masuk kelas.
* Tak da cita yang aku nak kongsi... rutin harian aku sama ja..

harap nanti aku dah pindah rumah baru, dah setup internet streamyx yang baru.... leh la aku update hari2 blog aku yang tak seberapa ni.... tapi ada ke orang jengah masuk blog aku yang tenggelam timbul ni...]

tak update blog...sebab sakit gigi dan tak sihat

sakit gigi menyerang lagi...ni semua gara-gara gigi bongsu yang baru nak tumbuh tuh la.. sakit oooo.... sapa-sapa yang pernah alami tau la camna rasanya.. hari2 bubur ayam mcd jadi santapan.. makanan lain memang tak leh nak masuk langsung....
rasa cam nak pi cabut ja gigi ni..tapi gusi bengkak, sudah pasti doc gigi tak nak cabut..nanti gusi rabak lagi sakit ooo...
huhuu cepatlah baik gigiku ini.. hilang semua nikmat makan ku rasa...hilang sudah hobby aku yang suka membebel..hubby aku kata sunyi la rumah ni...aman dia rasa sebab aku tak bebel cam biasa... hahhaha mungkin ni la balasan aku yang suka membebel ka.... rasakan...baru tau camna sakit..

sponsor by nuffnang