sponsor by nuffnang

Pindah Rumah Lagi...

aku pindah rumah lagi buat kali  yang ke-3.....nampaknya dalam masa 2 tahun aku kawen ni, dah 4 bua rumah dah rumah aku duduk ( rumah sewa la wey....bukan rumah sendiri).. ni ha senarai rumah aku
1) rumah flat - kajang ( sebab aku belaja n kerja kat sana)
kemudian pindah sebab dah tak nak tengok kajang lagi setelah hampir 5 tahun duk situ...bosan dah duk tengok bas-bas ekspress ..maklum lah rumah sebelah ja ngn stesen bas tu...driver bas ng teksi leh kata aku kenal la..
2) apartment - puchong perdana
pindah sebab apartment ni leceh sikit... kereta leh parkig dalam kawasan apartment ni sebuah ja..keta aku ada dua buah..sebuah lagi kena la park kat luar, tu pun kalau balik lewat malam sikit, parking dah penuh.. kena la parking jauh....so kena la menapak....lepas tu kalau nak bawa masuk keta dalam kawasan apartment ni kena ada pas plak tu... so kalau sedara datang menjengah, kena la di soal jawab dulu ngn park guard kat pagar tu... leceh kan... sewa plak mahal. duk sini 6 bln ja...cukup la kan..
so pindah lagi ke rumah yang ke-3
3) rumah teres - taman putra perdana, puchong gak
nmapaknya keadaan rumah kami semakin baik... dari rumah flat ke apartment...seterusnya ke rumah teres... rumah teres ni double storey...cantik la. sewa pun lebih murah dari apartment sebelum ni..cuma jauh ke dalam sikit...kira jauh sikit la dari bandar... tapi aku suka...environment kat sini nyaman ja, sunyi dari kehidupan kota..jiran2 pun ok..tambah2 jiran chinese kat sebelah rumah.suka sangat bagi aku pokok bunga...kami kongsi hobi yang sama..
duk sini setahunja...dah kena pindah lagi...sebab aku sambung blaja...
4) rumah kampung - mata ayer, perlis.....
Ni la rumah kami sekarang..baru seminggu pinda...penatnya la pindah jauh2 ni...rumah pun tak berkemas lagi..sapa nak tolong aku kemas ni....

Lum tahu lagi, lepas ni aku akan pindah ke mana plak...cam kaum Nomad plak aku rasa pindah-pindah cari penempatan baru... hope lepas ni pindah rumah sendiri plak n tetap la..tak pindah2 lgi dah

Catat Ulasan

sponsor by nuffnang