sponsor by nuffnang

Cute baby

Cute kan baby ni
anak sedara aku ni..merangkap anak adik aku
namanya Muhammad Sufi Iman 

ada baby contest tak....nak masuk la..kot2 leh menang..



Makngah rindula kat sufi....bila nak balik kg
dah lama tak jumpa


lagi gambar Sufi...


ni plak...Sufi ngn Abah dia...
Caya tak ni abah dia...

Ratusan Mati Terkena Kejutan Elektrik

Malang tidak berbau..ungkapan yang sering kita dengar apabila satu musibah melanda..
Gara-gara merayap di tengah malam...ratusan menemui ajal kerana terkena kejutan elektrik..

Kejadian berlaku ditengah malam hari apabila mangsa berlegar2 di dalam sebuah rumah yang di huni oleh aku yang anti mangsa ni

ni la rupa mayat-mayat mangsa..bergelimpangan..
  

Hahaha......padan muka nyamuk-nyamuk ni
kena bunuh ngn aku sebab kaco aku nak wat kerja sangat

Ni la pembantu aku dalam menjayakan misi membunuh nyamuk-nyamuk ni.

Bukan reket tenis tau benda ni...ni reket nyamuk...ada elektrik ni..
hati-hati..kalau tak kena nyamuk..tuan sendiri pun leh kena kejutan gak..








Jalan-jalan cari makan lagi..

Aku banyak menghabiskan cuti aku ni dengan makan-makan la..
kali ni makan western plak ngn husband n adik2 aku
biasalah kakak dermawan kan
sebab tu adik2 aku rapat ngn aku...sebab aku suka belanja diaorang makan
lokasi kali ni...kat restoran selasih..lupa lak nak ambik gambar restoran ni.

jom layan pic aku n adik2 makan western..
ni chicken chop aku...besar gila ayam...

lamb chop untuk tam..

beef steak utk en somi...n adik..

wajah ceria adik2 bila dah  kenyang....

lokasi seterusnya untuk makan-makan ni adalah rumah kenduri bila cuti sekolah minggu depan..
banyak dah jemputan diterima ni...hmm gemuk la aku lepas ni..


Tragedi Tanah Runtuh - Wajah ceria mangsa sebelum tragedi

21 May 2011..negara kita dikejutkan sekali lagi kejadian tanah runtuh yang berlaku di Rumah Anak Yatim Al-Takwa FELCRA Semungkis, di Hulu Langat. kejadian ini melibatkan 25 mangsa. 16 daripadanya terkorban.. kejadian berlaku kira-kira jam 2.30 ptg apabila kesemua mangsa membuat persiapan untuk persembahan nasyid di sebuah khemah yang didirikan di belakang rumah anak yatim berkenaan di mana kejadian berlaku. Kesemua mangsa yang terkorban berusia antara 7 hingga 34 tahun.

Inilah keadaaan di tempat kejadian 

salah seorang mayat mangsa yang dikeluarkan 



Sekeping gambar sempat dirakamkan sebelum kejadian berlaku.... di bawah ini dipaparkan gambar keceriaan wajah mangsa sebelum musibah tersebut menimpa mereka...sayu rasa apabila menatap gambar tersebut..



sama-sama kita sedekahkan AL-Fatihah buat mangsa yang terkorban...ucapan takziah kepada keluarga mangsa...

Jalan-jalan Padang besar

jom jalan-jalan pi padang besar plak
apa yang ada kat sana ya?

macam-macam ada dik oi..jom kita tengok

setelah merentasi ladang tebu dan bukit bukau..maka sampailah aku ke destinasi





jeng...jeng...PADANG BESAR..SEMPADAN THAILAND

Teddy bear....BESAR OOOOO..

 Dalam aku duk bosan ni...aku godek2 la picture album dalam lappy ni...jumpa la gambar aku yang cun bersama teddy2 bear yang cute mute jom tengok...

Rasanya pic ni di ambil masa krismas tahun 2010 kot...sebab tu la ada teddy bear n krismas tree bagai..

Kenapa tak da orang sekeliling ya....apa tak nya pic ni diambil tengah malam ketika mid valley pun dah tutup semua kedai...tu la sakan kami posing kat sini...




amacam...comel tak aku...

best ooo peluk bear ni..
Adik aku yang over..
kawan2 panggil dia cik ROSE.......agaknya kurus kot...







landing sini....


pic ni...pak guard kat situ ambik...

sebenarnya kami nak tengok wayang 3D...ni ha 3 orang yang dah excited gila nak tengok wayang...Mid night tu..dah tu jadi orang pertama masuk sini...hahahhaa...tengok wayang kul 12.30 mlm ..balik kul 3 pagi..Narnia 3 kalau tak silap...

2 minggu pertama...masa lapangku

hahahha...memandangkan aku sekarang ni baaaaannnnyyyaaaaaaakkkkkkkkk saaaannnnnngggggaaaaaat masa lapang..aku isi la dengan aktiviti2 yang aku kira berfaedah sangat ( pada pikiran aku la...orang lain kira buang masa jalah) memang la buang masa..sebab tu aku isi ni...

minggu pertama aku cuti ni aku habiskan dengan makan...makan..makan... pendek kata aku g jalan2 cari makan jalah ...lepak, makan...pergi berkelah...makan ..memang makan ja lah selain buat hobi aku..hobi aku?...hahaha rahsia kat sini. nanti ramai yang ikut2 hobi aku tu..

ni bukti...yang aku makan ja minggu pertama habiskan cuti sebelum aku buat aktiviti lain plak...

 kat bawah ni....pergi berkelah ngn keluarga abang aku yang sulung, mak n keluarga paksu aku kat dusun kami...ada sungai.. sambil berkelah, mandi manda la..

lepas makan..semua berselerak....
aku tak mandi...so pose dah la...tengok budak2 mandi..

 kat bawah ni plak g makan kat kuala perlis ngn jiran sebelah rumah aku...eratkan silaturrahim la katakan

bersusun pinggan lauk...sedap weh..

tengok...selera betul laki aku makan...patutla boroi...weng weng
esoknya...sempena hari ibu...bawa mak n adik2 plak g makan2

interfreme jap ek..
juara n naib juara makan...hahhaa. kalau g makan, tak sia2 bawa 2 orang ni..gerenti tak membazir

esoknya plak bawa mak aku makan jagung plak....lepak kat kual perlis lagi....

my lovely mum..

ni spesis yang  poyo...hahhaa

buruknya aku makan jagung..

satu2nya adik pompuan aku....


sponsor by nuffnang