sponsor by nuffnang

Aku Bukan Tak Tahu Masak

Since Sha pregnant ni tak pernah lagi dapur kat rumah ni berasap.. bukan tak pandai masak or malas nak memasak..tapi  kalau Sha masuk or lalu ja kat dapur tu pegang periuk ke, jengah-jengah kat sinki ka, secara otomatik la perut Sha ni keluarkan rasa yang memualkan..nak muntah. tak tau kenapa... uish anak ibu tak suka masak ke.. nak makan kat luar ja... memang hari-hari la restoran berdekatan menjadi singgahan Sha dan Suami tak kira, breakfast, lunch mahupun dinner... Nak harap en suami masak...jangan harap la... nasi pun leh lembek... tapi basuh pinggan ok la..dia rajin basuh..


tapi ok la gak kan.. tak payah la hari-hari Sha nak fikir menu nak masak apa.. cuma cedok2 ja lah.. hehehehe. best jugak kan.. tak perlu la hari-hari en suami Sha tu nak demand lebih2 or cerewet pasal apa yang Sha masak. Makan ja apa yang ada.. kalau tak pun meggi jadi hidangan ( cepat dan sedap)

memandangkan Sha tak leh nak masuk dapur.. en suami la mangsanya sekiranya ada urusan kat dapur tu... dia tak leh bagi alasan dah...hahahaha sesi membuli en suami.. time ni la peluangnya kan.. kalau tak pregnant tak leh la buli2 ni....sorry ya abang....

For My Becoming Baby..

Berita yang tak disangka Sha dapat serentak gak dengan berita result exam keluar... i' m pregnant! Alhamdulillah akhirnya penantian selama dua tahun berakhir.. sejuta perasaan timbul, antara gembira, keliru , serabut, takut, serba salah semua ada dalam otak  masa result +ve tu tertera kata UPT tu... uish apa harus Sha buat sekarang ni.. Sha bersyukur dan terima pemberian ALLAh ni dengan hati yang terbuka.. 

Masa aku tulis entry ni, kandungan Sha dah pun 11 weeks, ni bermakna dah dua bulan lebih usianya, nak masuk tiga bulan dah... alhamdulillah anak Sha membesar tanpa banyak masalah...alahan pun takda.. InsyaALLAH anak ibu  baik , awal-awal kehadirannya dalam kandungan ibu pun dah tak beri ibu kesusahan, kepayahan. Harap anak ibu terus bersikap baik dah sihat-sihat sahaja atas lindunganNYA... 

Nanti Sha cita pengalaman Sha buat buku merah kat klinik..( Buku wajib ibu hamil ni ) .. masa ni bukan ini yang nak di cita... hal lain..

Punya la excited nak ada baby kan, lum apa-apa lagi Sha dah buatkan baby topi ( hat crochet )...hahahaha mesti kelakar kan lum tiga bulan dah bersedia.. tapi yang lebih kelakarnya aku punya la rajin buat benda alah ni sepanjang malam tak tido sambil menemani en hubby buat kerjanya... tambah2 kelakar lagi hat tu hanya sesuai untuk baby girl..kih kih.. maunya baby yang keluar nanti boy camna, sesuai ke dipakai...

bukan apa..tengah-tengah Sha kusyuk mengait tu, tak perasan dah jadi bentuk hat baby girl....so nak buka Sha dah malas... So teruskan ja lah jadi gitu.. 
ni pic hat yang dah siap setelah bertungkus lumus sepanjang malam...


comel tak????.... tapi tu lah hanya gigirl ja lah sesuai...sungguh tak sesuai untuk boy kan....

sponsor by nuffnang