sponsor by nuffnang

Kisah Disebalik RM1

Sapa la yang tak kenal duit RM1 ni kan.. buadak kecik pun kenal ni eh. Tambah-tambah dah dekat nak raya ni sibuk duk isi duit ni dalam sampul ampau tu kan.. Sha bukanlah nak cerita tentang nilai duit ni atau hari raya pun sebenarnya.. tapi kalau terpandang duit seringgit ni, mesti teringat kisah lucu berkenaan duit seringgit ni yang buat Sha tersenyum sesorang... kisah benar ni.. meh nak cita.

Alkisahnya begini... berlaku depan mata ni... ada lah seorang anak teruna ni , baru first time ni datang ke rumah bakal mak mertuanya...konon-konon baru nak kenal-kenal family bakal isteri la ni... kira bukan datang kejap ...tapi dah tinggal kat rumah bakal mertuanya tu dua tiga hari gak la...maklumlah datang dari jauh kan, musim buah pulak tu...tak kan nak datang balik hari plak kan.. so segalanya berjalan lancar sampai ke hari si teruna ni nak balik dah KL tu (teruna ni berasal dari KL la)  ... kebetulan plak si bakal isteri belajar kat sana juga...so diaorang ni balik sekali la naik bas nak ke KL...

sponsor by nuffnang