sponsor by nuffnang

BeRkReativ BerSamA KuliT KeRanG (part 1)

Dah lama tak makan kerang rebus...hmm sedapnya kelau cicah dengan air asam kan..baik juga untuk tambah darah , dan untuk yang  darah rendah pun berkesan .. JOM pi pasaq beli kerang... NYUM...NYUM..NYUM..

So Sha dah balik dari pasar dengan setengah kilo kerang...cukupla untuk makan sorang ... ni dia. dah siap rebus ni...

bila tengok kerang tu terlintas plak nak buat sesuatu dengan kulit kerang tu..

JOM KITA BERKREATIF BERSAMA KULIT KERANG PLAK.

ni dia kulit kerang yang dah siap dibuang isinya...




Isinya plak untuk di makan ya...


jom kita tengok dalam stor apa yang boleh digunakan untuk sudut kreatif kali ni... n nak buat apa ya..
JENG...JENG...JENG jumpa ni....

Water color...macam2 ada kat rumah Sha ni.. ni water color 2 tahun lepas, beli masa nak melukis (kononnya lah)... sanggup ajak en husband keluar pergi TESCO malam2 semata2 nak beli benda alah ni... tapi haram...angan2 mak jenin jalah, tak da lukisan yang terhasil pun.. tengok tu elok ja, bersih putih bagai... nampak sangat tak pernah guna. so meh la kita buat kali ni... jom cat2...warna2 kulit kerang... tapi sebelum tu kulit kerang tu kena basuh betul2 dan jemur kering2 dulu...
Sha siap rendam clorox nak bagi putih dan tidak berbau...
proses seterusnya kena ambil masa sikit la... kulit kerang pun baru ja rendam...

TUNGGU HASILNYA NANTI YA...

Catat Ulasan

sponsor by nuffnang