sponsor by nuffnang

Gubahan Bunga

Boringnya lah hidup kan kalau tak da buat apa2 aktiviti, tambah2 bila tinggal sesorang kat rumah ni... dah la en husband jauh kat Kuala Lumpuq nuh..anakanda tersayang plak ditinggalkan bersama tok kat kampung (ni bukan kes taknak jaga anak k, ni kes tak harap orang len jaga...)

Dalam boring2 tu , Sha pun buat la permintaan kat en husband tu untuk belikan mesin jahit baru... maklumlah mesin jahit lama dah rosak, so terbantutlah hobi menjahit Sha tu buat masa ni... (ni kes tuntut hadiah yang tertunda...hahaha)... dah pi dah jenguk2 mesin jahit baru tu kat SINGER (mesti jenama pilihan keluarga bahagia ni k  ) ... tapi dalam duk tengok2 dan bincang2 harga dan pembayaran semua, kami cadangkan bulan depan ja lah beli... lagipun bukan la terdesak sangat nak menjahit... setakat 2,3 helai kain ja pun yang ada (ni mak belanja) ..

Ha sementara nak tunggu mesin jahit baru tu sampai ... apa la Sha nak buat kan ...

JENG...JENG...JENG... ni lah aktiviti Sha buat masa ni dan hari ni... lepas abis class yang membosankan, pergilah Sha ke CMART (ni jalah yang ada kat PERLIS ni..).. tapi tak masuk dalam tu pun, area2 situ ja lah.. tak da plak niat nak shopping barang ke apa... nampaklah kedai bunga RAINBOW.. hmmm bagus ni kalau masuk.. lagipun Sha ni suka sangat ngn bunga2 ni.

Dalam duk tengok2 tu... terlintas la plak nak gubah bunga.. maklumlah kat rumah Sha tu tak da langsung bunga...plain ja... nampak  macam rumah buruk (dah memang buruk pun).. kuala rumah sewa la katakan , nak hias cantik2 ni macam malas, nanti nak pindah satu hal plak nak mengangkut...

Dalam tak da perancangan nak shopping tu, Sha terbeli la plak beberapa tangkai bunga ... kononnya nak mengubah la ni .. macam la pandai sangat...
Sebenarnya Sha ni bukanlah ada bakat mengubah bunga pun, setakat nak wat cincai2 tu boleh la...

Balik Umah ja terus la try and error omputih kata... duk belek2 dan mengubah bunga2 yang dah dibeli tu...
ni lah hasilnya...
JENG....JENG...JENG ... CANTIK TAK ?????

oklah kan...bagi yang tak pandai mengubah cam SHa ni
 sebenarnya nak buat dua pasu, tapi memandangkan bunga yang dibeli tak cukup, dapat satu pasu jalah...
pastu ada lah lebih sikit2 bunga dan daun yang dah dipotong2 tu.. Sha cucuk2 jalah cam ni... nampak plain lah sebab tak meriah...bunga ciput... ok lah tu... ada gak la bunga kat dalam rumah ni..
so letak lah atas meja...


baru lah nampak berseri-seri sikit rumah Sha ni...
nanti kalau pergi jalan2 lagi... boleh beli bunga lagi...
ni kalau En husband tau... mesti dia bising... maklumlah lelaki bukan suka bunga, dan kalau wife dia habiskan duit untuk benda2 gini, mesti la bising.. membazir katanya.. 
bukan apa, nak pindah nanti, benda ni akan buat masalah... hahahaa

OK, umah pun dah berseri2, Sha pun dah puas hati... 
KITA TUNGGU MESIN JAHIT SAMPAI BULAN DEPAN...
BYE
Catat Ulasan

sponsor by nuffnang