sponsor by nuffnang

Operation Theatre Online Booking System





Salam sejahtera semua...semoga hari-hari kita dipenuhi dengan keceriaan, kebahagian dan dilindungi hendaknya.. dah lama Sha tak menjengah ke blog Sha yang comey lotey ni..hehehe perasan sangat kan. 

Tetiba plak tajuk entry kali ni berkenaan dengan Operation Theatre kan... ni takda kaitan Sha kena operate ke , Sha jadi pakar bedah ke apa..Cuma ni berkenaan dengan technologi yang canggih manggih sampai kekadang kita sendiri tak terkejar dek edaran zaman...

 Apa itu Operation Theatre Online Booking System tu Sha oii....

Sat la nak cita ni.... sapa yang kerja kat hospital mesti tahu kan...kot2 la ada doktor or nurse yang jenguk blog comey Sha ni,..

Operation Theatre Booking Online ni adalah.. satu system yang dibangunkan sendiri oleh Sha (Programmer) untuk sebuah hospital swasta... Dua bulan jugak la masa diambil untuk siapkan fully sistem ni..

Sistem ni diguna pakai oleh doctor, nurse untuk Tempah Dewan Bedah... So diaorang ta payah la nak call2 bahagian bilik bedah lagi kalau nak booking dewan bedah kan... Just view schedule kat system yang canggih manggih ni, isi form n submit... Nanti akan disemak oleh management.. 
Senang kan dunia technologi sekarang ni.. Banyak jimat...

Tapi jangan tak tau, system ni harga dia 100K kalau kat tempat lain.. kalau Ada hospital yg berminat nak system ni boleh la gunakan khidmat Sha, harga boleh runding... Hehehe
Kat sini Sha screen shoot sikit interface sytem ni, mana la tau kalau2 ada yang berminat...


 Of course la sytem ni ada security, nak access mesti ada ID dan Password, bukan sebarangan orang boleh access.
Login Page


Kat bawah ni daily schedule, so doktor atau nurse boleh la view untuk tgk bilik mana masih available and time mana mana nak book. senang kan... tak perlu nak call Ot nak tanya bila n bilik mana masih kosong. 
kalau dah hijau tu maknanya bilik tu dah dibooked... Kuning tu pun dah dibooked tapi management masih belum semak.


Daily schedule



 kat bawah ni plak kalendar untuk sebulan...boleh la kalau nak book untuk bulan lain n tarikh lain...tak da masalah..
Monthly schedule
  Isi Form ya untuk book...

Booking form
 System ni siap ada report lagi...Daily and Monthly... boleh print terus..

Report
Bagi memudahkan bahagian admin nak uruskan sistem ni, disediakan administrator board..mana la tau kot2 ada surgeon baru masuk.. boleh ja terus isi nama doctor tu kat ruangan yg sedia ada kat sini... tak perlu nak isi kat coding.. Senang kan...
Administrator Board
Tu ja lah yang boleh Sha selitkan di sini... Ok untuk tempahan or maklumat lanjut, boleh la hubungi sha...hehehe
Catat Ulasan

sponsor by nuffnang